Enhanced LTE Option is not showing after Oreo Update

Today I have updated Oreo for my Nokia 6 via OTA. After the update I am not able to make a call because "Enhanced LTE " option not appear.

Enhanced LTE Option is not showing after Oreo Update

user1514303336698 user1514303336698
 /  edited September 24

Today I have updated Oreo for my Nokia 6 via OTA. After the update I am not able to make a call because "Enhanced LTE " option not appear. I am using JIO network it support only VoLTE calls. Really strange issue in Oreo update. Please provide me a solution.


Comments

  • Prashant Shah Prashant Shah
     /  edited May 11
    Youl have to backup resate your phone some bugs is there in your phone so your problem will solve because i am using nokia 6 TA -1021 mumbai and i am not find this type of issue in my phone so do this thing first as soon as.
  • user1517552846681 user1517552846681
     /  edited February 27
    Sir I have same problems Jio calls is not working in my phone volte calling ....I have done with all backups and fac. Reset also help me to sort out please ...
  • You'll have backup resat afeter oreo stable update then also facing a problem then pls go to nokia gallery dont panic more its best for your phone.
  • user1517552846681 user1517552846681
     /  edited February 4
    But sir when will this stable update comes ? Is ithere any other update after oreo updation ?
  • Its allready come stable version in nokia 6 oreo update and 1 day only gon so pls wait some time you'll get the update and try to check with wifi connection.and no other updates after oreo. again next update maybe you'll have to wait for a month.
  • You didn't get the Oreo stable then wait for some time or a day and pls chack with wifi connection and they release maybe on 1 st fab so normally will get the update after 2 weeks and there are no update after oreo stable and next update will come after a month. you are facing a problem then you'll have to go to gallery otherwise spoil your phone.
  • user1514303336698 user1514303336698
     /  edited July 8

    I have installed stable version of Oreo for my Nokia 6 but don't know whats wrong with the update. Have to wait untill next update (may be monthly security update, they should fix this in that update)

  • Are expecting somthing more then definitely you'll have wait for the next update.
  • pavel rus pavel rus
     /  edited July 8
    Thats strange. My phone didnt find LTE network after update to Oreo. Maximum i see 3G
  • Settings-Network 4 g recommendation.

  • pavel rus pavel rus
     / 
    I turn it on
    But no 4G
  • user1514303336698 user1514303336698
     /  edited October 5
    Nokia 6 TA 1003. - Enabled 4G but the Enhanced VoLTE mode is disappeared in Mobile Settings. Not able to make a call since JIO network only supports VoLTE calls. Really a big issue in this Oreo update
  • I am using nokia TA 1021 and its workjng properly i didn't find any issues and i am not uzing till now and memory card and maybe when update after reboot your phone autometic then required wifi connection but after thet didn't find the wifi connection then also facing a some issues. Pls go to gallery its batter.
  • Prashant Shah Prashant Shah
     /  edited February 10
    I am a From bombay TA 1021 user And I'll found security pach lavel 1st jan 2018 in go to security & location you can see a security update so in Oreo now you'll get 2 different update like a 1 is a security and 1 is system update ok got it.
  • user1514303336698 user1514303336698
     /  edited March 28

    I have already updated 01 Jan 2018 Security update 2 weeks before. I have updated Oreo 8.0 (System update) few days back. I am not able to make a VoLTE call after Oreo update before I was able to make a call.

  • user1517641131349 user1517641131349
     /  edited March 28
    Hello, i am In Tanzania, East Africa. After the Orea official update, my sim cards are not detected at all.
    Tried every possible recommendations to reset, format etc but still sim cards not detectable just after the update to Oreo.

    Meanwhile using wifi to connect to the internet but without communication.

    @TeamNokia, kindly look into this. Many thanks.
  • Prashant Shah Prashant Shah
     /  edited February 27
    I am using nokia 6 TA 1021 with Oreo with jio lte not a volte but all nokia mobile are volte because otherwise jio doesn't work in mobile and one more thing from first only network return lte not a volte.i am find only one issue in Oreo in storage clear cache is not there as a cleaner so pls update in next update phone will be heng more chances.
  • user1517980189028 user1517980189028
     /  edited June 10
    Same problem with me. My phone Nokia 6 TA1003 not showing 4g LTE mode option in settings . Low cost phone nokia6 getting better. But this high cost not getting better
  • Kaushal Kaushal
     /  edited June 10

    Dear Nokia Team,


    Are you going to fix it or not? I have tried resetting phone but still same issue.

    Please at-least confirm date when you are going to fix it?



  • Are you visit nokia centre or not pls go to nokia centre otherwise we can't do anything because we don't know what is the problem in phone so pls visit then 100% your problem will be solved.
  • user1509084289725 user1509084289725
     /  edited March 28
    Any one got volte issue solved?? In Nokia 6 TA1000
  • Kaushal Kaushal
     /  edited March 28

      Finally bought "oneplus5T"...Volte issue still exists...worst support...

  • user1517552846681 user1517552846681
     /  edited June 26
    I am also facing this problem why nokia didnt fix that issue i called on centre and they told me to give charges and my phone is in under warranty poor responses by nokia worst service
  • Prashant Shah Prashant Shah
     /  edited February 27
    Nokia 6 TA-1021 Oreo 8.0 in india after developer option on alarm is not working till that we cant use developer options. how we can fix this issue any one know pls replay.
  • user1509084289725 user1509084289725
     /  edited June 26
    Anyone of you guys got resolved volte problem?? Still there is no any response from Nokia team.
  • Check whether your data is select to SIM1 or not if not 

    Settings-> Network & Internet -> Sim Cards -> Mobile Data -> Sim1

    then go to Settings-> Network & Internet -> Mobile and internet you can find enhanced LTE option now for SIM1

  • user1509084289725 user1509084289725
     /  edited June 10
    Yesterday I got 8.1 update for ta 1000 but still facing this volte issue any one cracked this problem?? Kindly help on this
  • Worst phone. How come they suddenly disable the feature?
    What all Jio consumer would do then?
  • I am also facing same problem. Just I bought TA1089 which is not support VOLTE. I am very much disappoint.

  • If you are using as dual sim, put jio sim in slot to and restart, worked in mine
Prev1
Sign In or Register to comment.