Camera Pro Mode does not work

It's been a while now since the Pro Mode hasn't been working properly.

Camera Pro Mode does not work

It's been a while now since the Pro Mode hasn't been working properly. It takes too much to take a photo, it shows it OK in the preview corner but when you check the library to see it the photo is damaged: during daylight it just shows a plain white picture and during night it shows burning colours (like in the one below). I waited for it to be fixed with the latest update but it is still the same problem. Am I the only one experiencing this? Have any ideas how to fix it?


Tagged:

Comments

  • Pyves Pyves
    ✭✭  / 

    Have you tried tried lowering the shutter speed?

  • Lazysince1995 Lazysince1995
    ✭✭✭✭  / 

    Please go through basics of pro camera. It's not faulty or buggy.

    Just because you are using slow shutter (might be 0.3 secto 4sec) that's why it's resulting. When you use shutter speed of 0.5 sec, 1sec, 2sec , or even more then your photo will be record the light for that much duration of time.

    To use such slow shutter speed you must have tripod.

  • Lazysince1995 Lazysince1995
    ✭✭✭✭  / 

    Use auto Shutter speed first then change manual till you get results.

    For day/sunlight use shutter speed of 1/2000, 1/1000, 1/500. It's depends on available light.

    For night -

    At night you need steady hands for 1/50 sec or less.

    For 1sec to 20sec shutter speed you need Tripod only.

    Google how to use pro mode on phone

Sign In or Register to comment.